سردارگمنام گیلانی

سردارگمنام گیلانی

شهید سیّد جعفر(منصور) منصوری
سردارگمنام گیلانی

سردارگمنام گیلانی

شهید سیّد جعفر(منصور) منصوری

راههای رفتن به بهشت

خداوند تبارک و تعالی در قرآن مجید ، بهشت ابدی را اجر و پاداش نیکوکاران و متقین می‌داند و در آیات متعددی در قرآن کریم تأکید دارد که انسان، فقط با ایمان و عمل صالح خود و کسب رضایت خداوند متعال می‌تواند به تنعم جاودان یعنی همان بهشت که در قرآن با تعابیری چون جنه النعیم ، جنه الماوی و . . . نام برده می شود  برسد.   

بهشت جایی است که خداوند متعال  آن را برای پرهیزکاران و نیکوکاران آماده ساخته و همه ی نعمت‌ها در آن برای متقین مهیا است. در قرآن کریم به بخشی هایی از این نعمت‌ها اشاره شده است. هدف از ذکر آن‌ها تنها این است که به قدر درک و فهم بشر، بهشت را برای انسان ترسیم و مجسم  کند، زیرا نعمت‌ها و خوشی‌های بهشتی با نعمت‌های این دنیای فانی  تفاوت بنیادی داشته و تعابیر دنیوی ، توان تفسیر حقایق بهشتی را ندارند. آیات متعددی  در قرآن کریم از مهیا شدن بهشت برای نیکوکاران خبر داده‌اند  . در آیات 133 الی 135 سوره آل عمران خداوند متعال می‌فرماید؛

وَسَارِعُوا إِلَىٰ مَغْفِرَةٍ مِّن رَّبِّکُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّمَاوَاتُ وَالْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِینَ

و شتاب کنید برای رسیدن به آمرزش پروردگارتان؛ و بهشتی که وسعت آن، آسمانها و زمین است؛ و برای پرهیزگاران آماده شده است. 

 

الَّذِینَ یُنفِقُونَ فِی السَّرَّاءِ وَالضَّرَّاءِ وَالْکَاظِمِینَ الْغَیْظَ وَالْعَافِینَ عَنِ النَّاسِوَاللَّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ

همانها که در توانگری و تنگدستی، انفاق می‌کنند؛ و خشم خود را فرو می‌برند؛ و از خطای مردم درمی‌گذرند؛ و خدا نیکوکاران را دوست دارد.

وَالَّذِینَ إِذَا فَعَلُوا فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنفُسَهُمْ ذَکَرُوا اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ وَمَن یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا اللَّهُ وَلَمْ یُصِرُّوا عَلَىٰ مَا فَعَلُوا وَهُمْ یَعْلَمُونَ

و آنها که وقتی مرتکب عمل زشتی شوند، یا به خود ستم کنند، به یاد خدا می‌افتند؛ و برای گناهان خود، طلب آمرزش می‌کنند -و کیست جز خدا که گناهان را ببخشد؟- و بر گناه، اصرار نمی‌ورزند، با اینکه می‌دانند.

أُولَٰئِکَ جَزَاؤُهُم مَّغْفِرَةٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَجَنَّاتٌ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا وَنِعْمَ أَجْرُ الْعَامِلِینَ

آنها پاداششان آمرزش پروردگار، و بهشتهایی است که از زیر درختانش، نهرها جاری است؛ جاودانه در آن میمانند؛ چه نیکو است پاداش اهل عمل!

با نگاهی اجمالی به آیات قرآن کریم می‌توان گفت هر عمل نیکی که برای رضایت خداوند باشد، آدمی را به بهشت رهنمون می‌کند. برخی اعمال نیک را عقل آدمی فرمان می‌دهد و برخی دیگر را خدا فرمان می‌دهد و حتی فرامین خدا، احکام عقل را نیز تایید می‌کند. فرمان‌های خداوند متعال برا رسیدن به بهست نعیم در جای جای قرآن کریم آمده است که در این مجال  به هفت راه که برگفته از آیات قرآن کریم است برای  رسیدن به بهشت  بدون هرگونه شرح و تفسیری اشاره می شود:



 ایمان و عمل صالح

ایمان و عمل صالح، از اعمالی است که آدمی را به بهشت می رساند ، قرآن کریم در این باره در می‌فرماید:

وَالَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَٰئِکَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ (آیه 82 سوره بقره)

و آنها که ایمان آورده، و کارهای شایسته انجام داده‌اند، آنان اهل بهشتند ؛ و همیشه در آن خواهند ماند.

مَنْ عَمِلَ سَیِّئَةً فَلَا یُجْزَىٰ إِلَّا مِثْلَهَا وَمَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَکَرٍ أَوْ أُنثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَٰئِکَ یَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ یُرْزَقُونَ فِیهَا بِغَیْرِ حِسَابٍ (آیه 40 سوره غافر)

هر کس بدی کند، جز بمانند آن کیفر داده نمی‌شود؛ ولی هر کس کار شایسته‌ای انجام دهد -خواه مرد یا زن- در حالی که مؤمن باشد آنها وارد بهشت می‌شوند و در آن روزی بی‌حسابی به آنها داده خواهد شد.

وَمَن یَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ مِن ذَکَرٍ أَوْ أُنثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَٰئِکَ یَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَلَا یُظْلَمُونَ نَقِیرًا (آیه 124 سوره نساء)

و کسی که چیزی از اعمال صالح را انجام دهد، خواه مرد باشد یا زن، در حالی که ایمان داشته باشد، چنان کسانی داخل بهشت می‌شوند؛ و کمترین ستمی به آنها نخواهد شد.

إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَأَخْبَتُوا إِلَىٰ رَبِّهِمْ أُولَٰئِکَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِهُمْ فِیهَا خَالِدُونَ (آیه 23 سوره هود)

کسانی که ایمان آوردند و کارهای شایسته انجام دادند و در برابر پروردگارشان خضوع و خشوع کردند، آنها اهل بهشتند ؛ و جاودانه در آن خواهند ماند!

وَقِیلَ لِلَّذِینَ اتَّقَوْا مَاذَا أَنزَلَ رَبُّکُمْ قَالُوا خَیْرًالِّلَّذِینَ أَحْسَنُوا فِی هَٰذِهِ الدُّنْیَا حَسَنَةٌ ۚ وَلَدَارُ الْآخِرَةِ خَیْرٌ وَلَنِعْمَ دَارُ الْمُتَّقِینَ(آیه 30 سوره نحل)

(ولی هنگامی که) به پرهیزگاران گفته می‌شد: «پروردگار شما چه چیز نازل کرده است؟» می‌گفتند: «خیر (و سعادت)» (آری،) برای کسانی که نیکی کردند ، در این دنیا نیکی است؛ و سرای آخرت از آن هم بهتر است؛ و چه خوب است سرای پرهیزگاران!

جَنَّاتُ عَدْنٍ یَدْخُلُونَهَا تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُلَهُمْ فِیهَا مَا یَشَاءُونَ کَذَٰلِکَ یَجْزِی اللَّهُ الْمُتَّقِینَ (ایه 31 سوره نحل)

باغهایی از بهشت جاویدان است که همگی وارد آن می‌شوند؛ نهرها از زیر درختانش می‌گذرد؛ هر چه بخواهند در آنجا هست؛ خداوند پرهیزگاران را چنین پاداش می‌دهد!

الَّذِینَ تَتَوَفَّاهُمُ الْمَلَائِکَةُ طَیِّبِینَ یَقُولُونَ سَلَامٌ عَلَیْکُمُ ادْخُلُوا الْجَنَّةَ بِمَا کُنتُمْ تَعْمَلُونَ (ایه 32 سوره نحل)

همانها که فرشتگان (مرگ) روحشان را می‌گیرند در حالی که پاک و پاکیزه‌اند؛ به آنها می‌گویند: «سلام بر شما! وارد بهشت شوید به خاطر اعمالی که انجام می‌دادید!»



استقامت و شهادت در راه خدا

کسی که از جان خویش که عزیزترین سرمایه اوست در راه خدا می‌گذرد، نزد خداوند، مقام بس والایی دارد. خداوند به صراحت فرموده که شهید را پیش خود جای می‌دهد و به او روزی می‌دهد. در بهشت هیچ پاداشی همانند مقام «قرب» ارزشمند نیست. قرآن می‌فرماید؛ هرگز گمان مبر کسانی در راه خدا کشته شدند، مردگانند، بلکه زنده‌اند و نزد پروردگارشان روزی داده می‌شوند.

وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ (آیه 169 سوره آل عمران)

(ای پیامبر!) هرگز گمان مبر کسانی که در راه خدا کشته شدند ، مردگانند! بلکه آنان زنده‌اند، و نزد پروردگارشان روزی داده می‌شوند.

فَرِحِینَ بِمَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَیَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِینَ لَمْ یَلْحَقُوا بِهِم مِّنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ (آیه 170 سوره آل عمران)

آنها بخاطر نعمتهای فراوانی که خداوند از فضل خود به ایشان بخشیده است، خوشحالند ؛ و بخاطر کسانی که هنوز به آنها ملحق نشده‌اند [ مجاهدان و شهیدان آینده]، خوشوقتند؛ (زیرا مقامات برجسته آنها را در آن جهان می‌بینند؛ و می‌دانند) که نه ترسی بر آنهاست، و نه غمی خواهند داشت.

فَاسْتَجَابَ لَهُمْ رَبُّهُمْ أَنِّی لَا أُضِیعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِّنکُم مِّن ذَکَرٍ أَوْ أُنثَىٰ بَعْضُکُم مِّن بَعْضٍ فَالَّذِینَ هَاجَرُوا وَأُخْرِجُوا مِن دِیَارِهِمْ وَأُوذُوا فِی سَبِیلِی وَقَاتَلُوا وَقُتِلُوا لَأُکَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَیِّئَاتِهِمْ وَلَأُدْخِلَنَّهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ثَوَابًا مِّنْ عِندِ اللَّهِ وَاللَّهُ عِندَهُ حُسْنُ الثَّوَابِ (آیه 195 سوره آل عمران)

خداوند، درخواست آنها را پذیرفت؛ (و فرمود:) من عمل هیچ عمل‌کننده‌ای از شما را، زن باشد یا مرد، ضایع نخواهم کرد؛ شما همنوعید، و از جنس یکدیگر! آنها که در راه خدا هجرت کردند، و از خانه‌های خود بیرون رانده شدند و در راه من آزار دیدند ، و جنگ کردند و کشته شدند، بیقین گناهانشان را می‌بخشم؛ و آنها را در باغهای بهشتی ، که از زیر درختانش نهرها جاری است، وارد می‌کنم. این پاداشی است از طرف خداوند؛ و بهترین پاداشها نزد پروردگار است.

 إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا فَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ (آیه 13 سوره احقاف)

کسانی که گفتند: «پروردگار ما اللّه است»، سپس استقامت کردند، نه ترسی برای آنان است و نه اندوهگین می‌شوند.

أُولَٰئِکَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ خَالِدِینَ فِیهَا جَزَاءً بِمَا کَانُوا یَعْمَلُونَ (آیه 14 سوره احقاف)

آنها اهل بهشتند و جاودانه در آن می‌مانند؛ این پاداش اعمالی است که انجام می‌دادند.

وَالَّذِینَ هَاجَرُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ ثُمَّ قُتِلُوا أَوْ مَاتُوا لَیَرْزُقَنَّهُمُ اللَّهُ رِزْقًا حَسَنًا وَإِنَّ اللَّهَ لَهُوَ خَیْرُ الرَّازِقِینَ(آیه 22 سوره حج)

و کسانی که در راه خدا هجرت کردند، سپس کشته شدند یا به مرگ طبیعی از دنیا رفتند، خداوند به آنها روزی نیکویی می‌دهد؛ که او بهترین روزی‌دهندگان است!

لَیُدْخِلَنَّهُم مُّدْخَلًا یَرْضَوْنَهُ وَإِنَّ اللَّهَ لَعَلِیمٌ حَلِیمٌ (آیه 59 سوره حج)

خداوند آنان را در محلی وارد می‌کند که از آن خشنود خواهند بود؛ و خداوند دانا و بردبار است.



تقوای الهی

تقوا و پرهیزکاری عبارت است از آنچه انسان را از گناه حفظ می‌کند و موجب می‌شود که او به واجبات و مستحبات اهتمام بیشتری نشان دهد. تقوا بی ارتباط با ایمان و عمل صالح نیست. قرآن در این باره می‌فرماید:

إِنَّ الْمُتَّقِینَ فِی جَنَّاتٍ وَعُیُونٍ (ایه 45 سوره حجر)

به یقین، پرهیزگاران در باغها (ی سرسبز بهشت) و در کنار چشمه‌ها هستند.

ادْخُلُوهَا بِسَلَامٍ آمِنِینَ (آیه 46سوره حجر)

(فرشتگان به آنها می‌گویند:) داخل این باغها شوید با سلامت و امنیّت!

وَنَزَعْنَا مَا فِی صُدُورِهِم مِّنْ غِلٍّ إِخْوَانًا عَلَىٰ سُرُرٍ مُّتَقَابِلِینَ (آیه 47 سوره حجر)

هر گونه غلِّ [حسد و کینه و دشمنی‌] را از سینه آنها برمی‌کنیم (و روحشان را پاک می‌سازیم)؛ در حالی که همه برابرند، و بر تختها روبه‌روی یکدیگر قرار دارند.

وَأُزْلِفَتِ الْجَنَّةُ لِلْمُتَّقِینَ غَیْرَ بَعِیدٍ (آیه 31 سوره ق)

(در آن روز) بهشت را به پرهیزگاران نزدیک می‌کنند، و فاصله‌ای از آنان ندارد!

هَٰذَا مَا تُوعَدُونَ لِکُلِّ أَوَّابٍ حَفِیظٍ (آیه 32 سوره ق)

این چیزی است که به شما وعده داده می‌شود، و برای کسانی است که بسوی خدا بازمی‌گردند و پیمانها و احکام او را حفظ می‌کنند،

مَّنْ خَشِیَ الرَّحْمَٰنَ بِالْغَیْبِ وَجَاءَ بِقَلْبٍ مُّنِیبٍ (آیه 33 سوره ق)

آن کس که از خداوند رحمان در نهان بترسد و با قلبی پرانابه در محضر او حاضر شود!

ادْخُلُوهَا بِسَلَامٍ ذَٰلِکَ یَوْمُ الْخُلُودِ (آیه 34 سوره ق)

(به آنان گفته می‌شود:) بسلامت وارد بهشت شوید، امروز روز جاودانگی است!

لَهُم مَّا یَشَاءُونَ فِیهَا وَلَدَیْنَا مَزِیدٌ (آیه 35 سوره ق)

هر چه بخواهند در آنجا برای آنها هست، و نزد ما نعمتهای بیشتری است (که به فکر هیچ کس نمی‌رسد)!

قُلْ أَذَٰلِکَ خَیْرٌ أَمْ جَنَّةُ الْخُلْدِ الَّتِی وُعِدَ الْمُتَّقُونَ ۚ کَانَتْ لَهُمْ جَزَاءً وَمَصِیرًا (آیه 15 سوره فرقان)

(ای پیامبر!) بگو: «آیا این بهتر است یا بهشت جاویدانی که به پرهیزگاران وعده داده شده؟! بهشتی که پاداش اعمال آنها، و قرارگاهشان است.»

لَّهُمْ فِیهَا مَا یَشَاءُونَ خَالِدِینَ کَانَ عَلَىٰ رَبِّکَ وَعْدًا مَّسْئُولًا (آیه 16 سوره فرقان)

هر چه بخواهند در آنجا برایشان فراهم است؛ جاودانه در آن خواهند ماند؛ این وعده‌ای است مسلّم که پروردگارت بر عهده گرفته است!



 صداقت و  راستگویی

قرآن اوصافی برای راست‌گویان و همچنین پرهیزکاران و نیکوکاران برمی‌شمرد. می‌توان اوصاف مشترک راست‌گویان و پرهیزکاران و نیکوکاران را چنین یاد کرد؛ ایمان به خدا، معاد، فرشتگان، کتاب‌های آسمانی، پیامبران الهی و نیز انفاق به یتیمان و بینوایان، در راه ماندگان و مستمندان آبرومند، برپاداشتن نماز، پرداخت زکات، وفا به عهد و پیمان و بردباری در سختی و دشواری.

قرآن کریم در آیه 177 سوره بقره می فرماید:

لَّیْسَ الْبِرَّ أَن تُوَلُّوا وُجُوهَکُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَٰکِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَالْمَلَائِکَةِ وَالْکِتَابِ وَالنَّبِیِّینَ وَآتَى الْمَالَ عَلَىٰ حُبِّهِ ذَوِی الْقُرْبَىٰ وَالْیَتَامَىٰ وَالْمَسَاکِینَ وَابْنَ السَّبِیلِ وَالسَّائِلِینَ وَفِی الرِّقَابِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّکَاةَ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُواوَالصَّابِرِینَ فِی الْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ وَحِینَ الْبَأْسِ أُولَٰئِکَ الَّذِینَ صَدَقُوا وَأُولَٰئِکَ هُمُ الْمُتَّقُونَ

نیکی، (تنها) این نیست که (به هنگام نماز،) رویِ خود را به سوی مشرق و (یا) مغرب کنید؛ (و تمام گفتگوی شما، در باره قبله و تغییر آن باشد؛ و همه وقت خود را مصروف آن سازید؛) بلکه نیکی (و نیکوکار) کسی است که به خدا، و روز رستاخیز، و فرشتگان، و کتاب (آسمانی)، و پیامبران، ایمان آورده؛ و مال (خود) را، با همه علاقه‌ای که به آن دارد، به خویشاوندان و یتیمان و مسکینان و واماندگان در راه و سائلان و بردگان، انفاق می‌کند؛ نماز را برپا می‌دارد و زکات را می‌پردازد؛ و (همچنین) کسانی که به عهد خود -به هنگامی که عهد بستند-وفا می‌کنند؛ و در برابر محرومیتها و بیماریها و در میدان جنگ، استقامت به خرج می‌دهند؛ اینها کسانی هستند که راست می‌گویند؛ و (گفتارشان با اعتقادشان هماهنگ است؛) و اینها هستند پرهیزکاران!

وَالَّذِی جَاءَ بِالصِّدْقِ وَصَدَّقَ بِهِ أُولَٰئِکَ هُمُ الْمُتَّقُونَ (آیه 33 سوره زمر)

امّا کسی که سخن راست بیاورد و کسی که آن را تصدیق کند، آنان پرهیزگارانند!

لَهُم مَّا یَشَاءُونَ عِندَ رَبِّهِمْ ذَٰلِکَ جَزَاءُ الْمُحْسِنِینَ (آیه 34 سوره زمر)

آنچه بخواهند نزد پروردگارشان برای آنان موجود است؛ و این است جزای نیکوکاران!

لِیُکَفِّرَ اللَّهُ عَنْهُمْ أَسْوَأَ الَّذِی عَمِلُوا وَیَجْزِیَهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ الَّذِی کَانُوا یَعْمَلُونَ (آیه 35 سوره زمر)

تا خداوند بدترین اعمالی را که انجام داده‌اند (در سایه ایمان و صداقت آنها) بیامرزد، و آنها را به بهترین اعمالی که انجام می‌دادند پاداش دهد!


 

اهتمام به انجام فریضه نماز

آنان که هیچ گاه نماز را ترک نمی‌کنند و در انجام این فریضه الهی  ، وقت و شرایط لازم را ارج می‌نهند و به روح و حقیقت آن پی برده‌اند و هیچ چیز را بر این فرضیه الهی ترجیح نمی‌دهند، در قرآن ستوده شده‌اند و جایگاه ابدی آنان بهشت است. قرآن کریم می‌فرماید:

وَالَّذِینَ هُمْ عَلَىٰ صَلَاتِهِمْ یُحَافِظُونَ (آیه 34 سوره معارج)

و آنها که بر نماز مواظبت دارند،

أُولَٰئِکَ فِی جَنَّاتٍ مُّکْرَمُونَ (آیه 35 سوره معارج)

آنان در باغهای بهشتی (پذیرایی و) گرامی داشته می‌شوند.

وَالَّذِینَ صَبَرُوا ابْتِغَاءَ وَجْهِ رَبِّهِمْ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَنفَقُوا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلَانِیَةً وَیَدْرَءُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّیِّئَةَ أُولَٰئِکَ لَهُمْ عُقْبَى الدَّارِ (آیه 22 سوره رعد)

و آنها که بخاطر ذات (پاک) پروردگارشان شکیبایی می‌کنند؛ و نماز را برپا می‌دارند؛ و از آنچه به آنها روزی داده‌ایم، در پنهان و آشکار، انفاق می‌کنند؛ و با حسنات، سیئات را از میان می‌برند؛ پایان نیک سرای دیگر، از آن آنهاست...

جَنَّاتُ عَدْنٍ یَدْخُلُونَهَا وَمَن صَلَحَ مِنْ آبَائِهِمْ وَأَزْوَاجِهِمْ وَذُرِّیَّاتِهِمْ وَالْمَلَائِکَةُ یَدْخُلُونَ عَلَیْهِم مِّن کُلِّ بَابٍ (آیه 23 سوره رعد)

(همان) باغهای جاویدان بهشتی که وارد آن می‌شوند؛ و همچنین پدران و همسران و فرزندان صالح آنها؛ و فرشتگان از هر دری بر آنان وارد می‌گردند...

سَلَامٌ عَلَیْکُم بِمَا صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَى الدَّارِ (آیه 24 سوره رعد)

(و به آنان می‌گویند:) سلام بر شما بخاطر صبر و استقامتتان! چه نیکوست سرانجام آن سرا (ی جاویدان)!



انفاق در راه خدا

انفاق در راه خدا جایگاه والایی در میان اعمال پسندیده دارد. انفاق فقط در امور مادی و مالی پسندیده نیست، بلکه بهترین انفاق در راه خدا، انفاق علم و دانش و احکام و معارف دین است . قرآن می‌فرماید پرهیزگاران همانا در توانگری و تنگدستی، انفاق می‌کنند. آن‌ها پاداششان آمرزش پروردگار و بهشت هایی است که از زیر در ختانش، نهرها جاری است، جاودانه در آن می‌مانند.

وَسَارِعُوا إِلَىٰ مَغْفِرَةٍ مِّن رَّبِّکُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّمَاوَاتُ وَالْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِینَ (آیه 133 سوره آل عمران)

و شتاب کنید برای رسیدن به آمرزش پروردگارتان؛ و بهشتی که وسعت آن، آسمانها و زمین است؛ و برای پرهیزگاران آماده شده است.

الَّذِینَ یُنفِقُونَ فِی السَّرَّاءِ وَالضَّرَّاءِ وَالْکَاظِمِینَ الْغَیْظَ وَالْعَافِینَ عَنِ النَّاسِ وَاللَّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ (آیه 134 سوره آل عمران)

همانها که در توانگری و تنگدستی، انفاق می‌کنند؛ و خشم خود را فرو می‌برند؛ و از خطای مردم درمی‌گذرند؛ و خدا نیکوکاران را دوست دارد.

وَالَّذِینَ إِذَا فَعَلُوا فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنفُسَهُمْ ذَکَرُوا اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ وَمَن یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا اللَّهُ وَلَمْ یُصِرُّوا عَلَىٰ مَا فَعَلُوا وَهُمْ یَعْلَمُونَ (آیه 135 سوره آل عمران)

و آنها که وقتی مرتکب عمل زشتی شوند، یا به خود ستم کنند، به یاد خدا می‌افتند؛ و برای گناهان خود، طلب آمرزش می‌کنند -و کیست جز خدا که گناهان را ببخشد؟- و بر گناه، اصرار نمی‌ورزند، با اینکه می‌دانند.

أُولَٰئِکَ جَزَاؤُهُم مَّغْفِرَةٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَجَنَّاتٌ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا وَنِعْمَ أَجْرُ الْعَامِلِینَ (آیه 136 سوره آل عمران)

آنها پاداششان آمرزش پروردگار، و بهشتهایی است که از زیر درختانش، نهرها جاری است؛ جاودانه در آن میمانند؛ چه نیکو است پاداش اهل عمل!

هَٰذَا بَیَانٌ لِّلنَّاسِ وَهُدًى وَمَوْعِظَةٌ لِّلْمُتَّقِینَ(آیه 147 سوره آل عمران)

این، بیانی است برای عموم مردم؛ و هدایت و اندرزی است برای پرهیزگاران!



توبه کنندگان به درگاه الهی:

إِلَّا مَن تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا فَأُولَٰئِکَ یَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَلَا یُظْلَمُونَ شَیْئًا (آیه 6 سوره مریم)

مگر آنان که توبه کنند، و ایمان بیاورند، و کار شایسته انجام دهند؛ چنین کسانی داخل بهشت می‌شوند، و کمترین ستمی به آنان نخواهد شد.

جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِی وَعَدَ الرَّحْمَٰنُ عِبَادَهُ بِالْغَیْبِ إِنَّهُ کَانَ وَعْدُهُ مَأْتِیًّا (آیه 61 سوره مریم)

وارد باغهایی جاودانی می‌شوند که خداوند رحمان بندگانش را به آن وعده داده است؛ هر چند آن را ندیده‌اند؛ مسلماً وعده خدا تحقق یافتنی است!

لَّا یَسْمَعُونَ فِیهَا لَغْوًا إِلَّا سَلَامًا وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِیهَا بُکْرَةً وَعَشِیًّا (آیه 62 سوره مریم)

در آن جا هرگز گفتار لغو و بیهوده‌ای نمی‌شنوند؛ و جز سلام در آن جا سخنی نیست؛ و هر صبح و شام، روزی آنان در بهشت مقرّر است.

تِلْکَ الْجَنَّةُ الَّتِی نُورِثُ مِنْ عِبَادِنَا مَن کَانَ تَقِیًّا (آیه 63 سوره مریم)

این همان بهشتی است که به بندگان پرهیزگار خود، به ارث می‌دهیم.



 این مطلب ادامه دارد .....................  

توضیح : برای ترجمه آیات  از نرم افزار ـ قرآن ذکر Quran Zekr ـ  ترجمه استاد انصاریان و الهی قمشه ای  و تبیان استفاده شده است .


هدیه  مدیر وبلاگ سردار گمنام گیلانی  

 برچسب ها : بهشت ، بهشتیان ، نماز ، تقوای الهی ، استفامت ، جهاد ، شهادت ، پرهیزکاران ، بهشت مقرر ، اهل بهشت ، توبه کنندگان ، ایمان و عمل صالح ، انفاق و بخشش ، صداقت و راستگویی

نظرات 20 + ارسال نظر
Lena شنبه 7 تیر 1399 ساعت 02:50

سالام من یه نوجوان ۱۲ ساله ام خدا رو خیلی دوست دارم اما نماز و روزه نمیخونم ولی کارای خوب دیگه انجام میدم یعنی ممکنه من به بهش نرم؟

امیر دوشنبه 1 اردیبهشت 1399 ساعت 22:41

سلام من واقعا به چیز هایی که گفتید اعتقاد دارم

إِنَّ الْمُتَّقِینَ فِی جَنَّاتٍ وَعُیُونٍ (ایه 45 سوره حجر)


به یقین، پرهیزگاران در باغها (ی سرسبز بهشت) و در کنار چشمه‌ها هستند.

هادی یکشنبه 5 اسفند 1397 ساعت 14:02

ما باید کارهای خوبی انجام دهیم تا به بهشتی که خداوند آن را جایی برای مومنان ساخته است برویم مانند :انجام واجبات.خواندن نماز.گرفتن روضه.حج و...

متین سه‌شنبه 17 بهمن 1396 ساعت 16:27

به نام خدا. خیلی ممنون انشا الآه همه ی إنسان های با إیمان و نیکوکار وار بهشت شوند

ان شاء الله

عالی عالی الهی که شما هم در بهشت باشید پنج‌شنبه 30 آذر 1396 ساعت 13:19

ان شاء الله بهشتی شوید.

بهنام سه‌شنبه 14 شهریور 1396 ساعت 11:32

مطالب خیلی عالی بود ممنن و تشکر از شما:

سلام و ممنون از حضور شما

L دوشنبه 30 مرداد 1396 ساعت 04:30

عالی بود ممنون از مطالب مفیدتون

سلام و ممنون از حضور شما

فاطمه دوشنبه 3 آبان 1395 ساعت 23:04 http://123456

انشاالله همه ی شما بهشتی شوید دوستان عزیزم

زهرا جمعه 23 مهر 1395 ساعت 13:46

سلام. به نظرم بهشت رفتن خیلی اسان است ما میتوانیم با کارهای درستی که انجام میدهیم مانند نماز، روزه، صداقت،حیاو... بهشتی شویم ممنونم از اینکه همه را مطالبی که میگذارید اگاه میکنید

سلام و ممنون از حضور شما

محمد شنبه 15 فروردین 1394 ساعت 04:25

Tashakor vaghean az in hame harfaye shirino ziba omid varam hame be rahe rast hedayat shan vadeye ma behesht

enshaallah

باران یکشنبه 5 بهمن 1393 ساعت 15:05

سلام ممنونم من که خوشم اومد امیدوارم همه همین حس را داشته باشن وامیدوارم همیشه در قلب خدا باشم

با سلام و تحیّت الهی
انشاء الله که بهشتی شوید و ما را هم از دعای خیر فراموش نکنید.

خط سرخ پنج‌شنبه 10 بهمن 1392 ساعت 12:24

بسمه رب المظلومین
من سعادت این را داشتم که یک دید اجمالی از وب شما داشته باشم.در پناه ایزد منان موفق و موید باشید.

بسمه رب الشهداء و الصدیقین

حضور شما باعث امتنان گردید منتظر دیدار مجدد شما هستیم.

التماس دعا - وبلاگ سردار گمنام گیلانی

عباسی دوشنبه 30 دی 1392 ساعت 00:51

خسته نباشید ، خیلی خوب بود . وبلاگتان هم جالب است.

رضا یکشنبه 29 دی 1392 ساعت 23:46

سلام بر سید بزرگوار ، فرارسیدن میلاد نور و رحمت حضرت ختم رسل و همچنین امام جعفر صادق (ع) راخدمت شما تبریک می گویم ، حقیقتا هدیه ی قرآنی در نظر گرفته شده در این وبلاگ ستودنی و بشارتی برای مومنین است ،از این سلیقه زیبا شما متشکرم .

وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِینَ بِأَنَّ لَهُم مِّنَ اللَّهِ فَضْلًا کَبِیرًا
و مؤمنان را بشارت ده که برای آنان از سوی خدا فضل بزرگی است. احزاب 33

مسعود شنبه 28 دی 1392 ساعت 21:06

خیلی خوب بود . واقعا بهشت رفتن خیلی سخت نیست. مابااعمال ناشایست خود هر روز از آن دور می شویم.

شایان شنبه 28 دی 1392 ساعت 20:53

عالی بود انشالله بهشتی شوید

حاج حسین شنبه 28 دی 1392 ساعت 17:31 http://www.val-asr.rzb.ir

محمّد وارث پیغمبران است / که او سلطانِ شهرِ دلبران است

به حق فرمود حق لایزالی / محمّد علت خلقِ جهان است . . .

میلاد خاتم پیامبران،حضرت رسول اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) تهنیت و گرامی باد.

مجید جمعه 27 دی 1392 ساعت 20:10

باسلام؛باتوجه به سابقه همکاریتون با مؤسسات قرآنی شهرستان ازجمله مؤسسه خانه قرآن کریم و همچنین نیروهای قرآنی که در کنارتون حضوردارند از خانواده و دوستان؛جای مطالب قرآنی خالی بود؛البته در خلاصه نویسی و ذکر یک یا دو موضوع بسنده کنید برای تنبلهایی مثل من تأثیرگذاریش بیشترخواهد بود؛ان شاءالله که هم مطالب قرآنی و هم همکاری قرآنیتون ادامه دارباشه

سلام حاج مجید عزیر ؛ یک آیه هدیه به شما برادر قرآنی و ایمانی ام:

وَإِذَا سَمِعُوا مَا أُنزِلَ إِلَى الرَّسُولِ تَرَىٰ أَعْیُنَهُمْ تَفِیضُ مِنَ الدَّمْعِ مِمَّا عَرَفُوا مِنَ الْحَقِّ یَقُولُونَ رَبَّنَا آمَنَّا فَاکْتُبْنَا مَعَ الشَّاهِدِینَ (سوره مبارکه مائده آیه 82)

و هر زمان آیاتی را که بر پیامبر (اسلام) نازل شده بشنوند، چشمهای آنها را می‌بینی که (از شوق،) اشک می‌ریزند، بخاطر حقیقتی که دریافته‌اند؛ آنها می‌گویند: «پروردگارا! ایمان آوردیم؛ پس ما را با گواهان (و شاهدان حق، در زمره یاران محمد) بنویس!

التماس دعا - سیّد گیلانی

باسلام؛ضمن هدیه صلوات به روح شهید عزیزخانواده محترمتان؛از مطالب قرآنی بارارزشتان استفاده بردیم؛خداوند توفیق عمل به احکام الهی به همه ما صادرفرماید و یاریمان کند تا مصداق نؤمن ببعض و نکفر ببعض آیات نورانی الهی نباشیم.آمین

سلام بر شما قرآنی عزیز و ارجمند:
از اینکه لطف نمودید به وبلاگ سردار گمنام گیلانی سر زدید ممنوم. دعا کنید که خداوند متعال توفیق عمل به احکام الهی را به همه ی پیروان حق خاصّه پیروان اهل بیت علیه السلام عنایت بفرماید.
وَمَا تَوْفِیقِی إِلَّا بِاللَّهِ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَإِلَیْهِ أُنِیبُ (هود 88)
و توفیق من، جز به خدا نیست! بر او توکّل کردم؛ و به سوی او بازمی‌گردم!
دعا می کنم که خداوند همه ما را مشمول این آیات قرآن کریم که بشارت بهشت برای مومنین است قرار دهد :
وَمَا لَنَا لَا نُـــؤْمِــنُ بِاللَّهِ وَمَا جَاءَنَا مِنَ الْحَقِّ وَنَطْمَعُ أَن یُدْخِلَنَا رَبُّنَا مَعَ الْقَوْمِ الصَّالِحِینَ (سوره مبارکه مائده 83)
چرا ما به خدا و آنچه از حق به ما رسیده است، ایمان نیاوریم، در حالی که آرزو داریم پروردگارمان ما را در زمره صالحان قرار دهد؟!»
فَأَثَابَهُمُ اللَّهُ بِمَا قَالُوا جَنَّاتٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا وَذَٰلِکَ جَزَاءُ الْمُحْسِنِینَ (سوره مبارکه ماعده آیه 84)
خداوند بخاطر این سخن، به آنها باغهایی از بهشت پاداش داد که از زیر درختانش، نهرها جاری است؛ جاودانه در آن خواهند ماند؛ و این است جزای نیکوکاران!

منتظر دیدار مجدد شما هستیم با نظرات قرآنی خود ما را در مسیری که انتخاب کرده ایم یاری نمایید.

التماس دعا - وبلاگ سردار گمنام گیلانی

فتاح جمعه 27 دی 1392 ساعت 15:19

سلام
روز جمعه بخیر. انشا ا.. طاعات و عباداتتون قبول باشه. مطلب بسیار آموزنده‌ای نوشتید. مخصوصاً که همه برگرفته از کتاب خدا ست. پروردگار یکتا توفیق بده که قرآن رو بخونیم، درک کنیم و بر اساس اون زندگی کنیم. التماس دعا

سلام دوست عزیر از اینکه لطف نمودید و به وبلاگ سردار گمنام گیلانی سر زدید تشکر می کنم.
اگر خداوند متعال توفیق عنایت نماید سلسله مطالب چگونه وارد بهشت شویم بر گرفته از آیات قرآن کریم بدون هر گونه تفسیر و حاشیه پردازی در وبلاگ درج خواهد تا انشاالله مورد استفاده دوستان قرار کیرد.
خداوند تبارک و تعالی در قرآن می فرماید:
تِلْکَ آیَاتُ الْقُرْآنِ وَکِتَابٍ مُّبِینٍ
این است آیات قرآن و کتاب روشنگر.
هُدًى وَبُشْرَىٰ لِلْمُؤْمِنِینَ
رهنمون و مژده‌اى است براى مؤمنان
الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلَاةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَهُم بِالْآخِرَةِ هُمْ یُوقِنُونَ
آنان که نماز مى‌گزارند و زکات مى‌دهند و به روز قیامت یقین دارند.

سوره نمل آیات 1 تا 3

التماس دعا - وبلاگ سردار گمنام گیلانی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد